0

Зимните олимпийски игри в Пекин трябваше да бъде отложени заради пандемията от коронавирус. Това е мнението на президента на руската федерация по ски Елена Вялбе.

Игрите в Пекин ще започнат на 4 февруари, а Китай прави всичко възможно да ограничи разпространението на вируса. Само в последните два дни обаче общо 36 души, от които 26 спортисти са дали положителни проби за коронавирус при пристигането в Пекин.

Някои от участниците ще пропуснат състезания заради COVID. Сред тях е деветкратната световна шампионка в ски бягането Хейди Венг, както и съотборничката ѝ в норвежкия национален отбор Анне Киерсти Калва. С коронавирус е и двойният олимпийски шампион в ски бягането от Пьонгчанг Симен Хегстад Крюгер.

„Това няма да е добра олимпиада. Изглежда така, че късметът ти ще е само дали ще стигнеш изобщо до Китай. Щеше да е по-добре да отложим олимпийските игри с година и да се надяваме, че ситуацията с коронавируса ще се подобри. Но вече е късно за това, разбира се. Представете си да имате толкова лош късмет като норвежките състезатели“, каза Вялбе.